Grumman Martlet Mk.II; Madagaskar 1942; Hobby Boss 1/72

Odpovědět
Uživatelský avatar
Laco Nagy
Příspěvky: 138
Registrován: 06 říj 2012, 18:16

Grumman Martlet Mk.II; Madagaskar 1942; Hobby Boss 1/72

Příspěvek od Laco Nagy »

Ďalší model z "tematickej zbierky" - vylodenie na Madagaskare - Martlet Mk.II od 881.NAS, lietadlová loď HMS Illustrious.
Je to jednoduchšia konverzia z Wildcata F4F-4 od Hobby Bossu. Odbrúsil som pôvodné klapky chladenia a naryl nové, odstránil som vstup vzduchu na čele motorového krytu a doplnil z kúsku rámčeka výfuky, ktoré výrobca úplne zabudol. Na čelnom štíte prekrytu kabíny som vymaskovaním a nastriekaním doplnil ďalší stĺpik rámovania. Do kabínky som dal malú hrazdičku nad sedadlom, na ktorej boli uchytené pásy, odstránil som pôvodný "knipel", ktorý som nahradil ho kniplom z modelu od Academy. Zo samolepky som urobil prístrojovú dosku a vymenil som tiež tienidlo zameriavača za číry.
Farby sú u mňa obvyklé Revell Aqua Color, lesklý lak Sidolux a matný lak som vyskúšal lak na vodnej báze od maďarskej fy. Pentacolor. Wash je ako vždy temperovými farbami - na hornej ploche čierna temperka a na spodnej stredná sivá. Špinenie od výfukov a od zbraní je kriedou. Keďže tento Martlet bol na Illustrious dodaný, ako nový tesne pred vylodením, tak som ho zašpinil len veľmi decentne (fotky to trochu viac vytiahli). Na marking som použil dekály zo stavebnice Martlet Mk.I od AZ model (trupové kokardy), ktoré bolo treba presviedčať Tensolom a nakoniec aj Gunze Mr. Softerom. Na hornej ploche krídla som ich musel striekať, lebo som znak takej veľkosti doma nenašiel a zospodu sú zo stavebnice Spitfire Mk.VB Revell. Biele "D" som striekal pomocou šablony a sériové číslo je dekál vlastnej výroby.
Nakoniec som ešte "spáchal" podložku, ktorá ma predstavovať palubu britských lietadlových lodí. Zíde sa aj pri ostatných námorných lietadlách, ktoré plánujem.
martlet01.jpg
martlet02.jpg
martlet03.jpg
martlet04.jpg
(fotky na súťaži Plastick Shock vyhotovil TriMmM)
Naposledy upravil(a) Laco Nagy dne 23 úno 2014, 22:19, celkem upraveno 2 x.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Uživatelský avatar
mess
Příspěvky: 3077
Registrován: 11 dub 2012, 12:40
Bydliště: Pragl city!
Kontaktovat uživatele:

Re: Grumman Martlet Mk.II; Madagaskar 1942; Hobby Boss 1/72

Příspěvek od mess »

Taky jsem to stavel, jen tak pro srandu na nasem patlaku, jediny, co si pamatuju, ze jsem lehce bojoval s usazenim kridla do trupu - a teda narozdil od tebe jsem delal cistou nefalsovanou krabku vcetne markingu :)

Mas to pekny.
M.
Martin Benko, vlastni rukou
KPM Prosek Panthers
Uživatelský avatar
Laco Nagy
Příspěvky: 138
Registrován: 06 říj 2012, 18:16

Re: Grumman Martlet Mk.II; Madagaskar 1942; Hobby Boss 1/72

Příspěvek od Laco Nagy »

Díky!
Problémy s usadením krídla som mal aj ja. Ale na Hobby Bossoch už urezávam tie kolíky, tak to tak nepruží.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Odpovědět

Zpět na „Letadla“